Contact

Zoek een organisatie bij jou in de buurt.

Bij welke organisatie(s) kan ik terecht ?

Heb je vragen en/of moeilijkheden in verband met een specifieke schuld (bv. telecomschuld) of situatie, kijk dan eerst op deze website www.eerstehulpbijschulden.be of je geen antwoord en/of specifieke oplossing (bv. de tussenkomst van de ombudsdienst voor telecommunicatie) kan terugvinden.

Raak je niet wijs uit je problemen, wens je geadviseerd te worden inzake jouw financiële situatie of heb je nood aan begeleiding, dan je kan je steeds terecht bij een OCMW of CAW. Alle OCMW's en veel CAW's hebben een instelling voor schuldbemiddeling die je met raad en daad bij kunnen staan. Hiernaast kan je via je postcode terugvinden welke instelling bij jouw in de buurt in Vlaanderen je kan verder helpen. Weet je de postcode niet van je gemeente, raadpleeg dan eerst de tool van Bpost om de postcode van jouw gemeente terug te vinden.

Woon je in Brussel? Kijk dan op de website van het Steunpunt voor de Diensten Schuldbemiddeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om een instelling voor schuldbemiddeling in je buurt te vinden of bel naar 02/217.88.05.

Woon je in Wallonië? Kijk dan op de website van het Observatorium Krediet en Schuldoverlast voor een instelling voor schuldbemiddeling bij jou in de buurt of bel naar het gratis nummer 1718.

Heb je specifieke (juridische) vragen of wens je meer uitleg bij bepaalde gerechtelijke procedures, kan je ook (gratis of betalend) juridisch advies inwinnen bij een advocaat. Klik hier voor meer informatie.